miercuri, 9 iulie 2008

Pasca

Ingrediente
1. 750 g branza vaci proaspata
2. 5 oua
3. 10 linguri zahar tos
4. 3 linguri lapte praf
5. 1/4 kg smantana
6. 2 linguri faina
7. 1 praf sare
8. 100-200 g stafide
9. 100 g unt topit
10. coaja de la 1 lamaie
11. 2 prafuri vanilie
12. gris (2-3 linguri in functie de cat de zemoasa este branza)
Mod de preparare
Branza de vaci se sfarma bine cu furculita ca sa nu ramana cocoloase. Se pune un praf de sare, se adauga galbenusurile, zaharul, laptele praf, faina, smantana, stafidele, untul topit, mirodeniile, grisul. Se amesteca bine pana ce toate ingredientele s-au omogenizat. La urma se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se tapeteaza o cratita (mai adanca) de 3 kg cu hartie unsa cu unt si presarata cu faina, se toarna compozitia si se coace circa 80-120 minute la foc potrivit.

Niciun comentariu:

 
Google